Työtä etsimässä -hanke päättyy hyviin tuloksiin 30.9.2024

Työtä etsimässä -hankkeen toiminta päättyy 30.9.2024 Jyväskylässä. Hanke on toiminut tammikuusta 2022 lähtien, ja siinä on tarjottu räätälöityä henkilökohtaista uraohjausta maahan muuttaneille työttömille työnhakijoille. Hanke oli KYTin koordinoima ja tehty yhteistyössä Paremmin Yhdessä ry:n kanssa. 

Hankkeen päätavoitteena oli vahvistaa maahan muuttaneiden työttömien työnhakijoiden työnhakutaitoja ja edistää heidän edellytyksiään työllistyä avoimille työmarkkinoille. Hankkeessa tarjottiin kohderyhmälle heidän tarpeiden ja tilanteiden mukaan räätälöityä henkilökohtaista uraohjausta, työnhakutaitoja edistävää työnhakukoulutusta sekä työllistymistä tukevia työnantajatapaamisia.  

Koko hankkeen aikana tavoitteena oli ottaa 170 henkilökohtaista uraohjausasiakasta hankkeeseen mukaan, järjestää työnhakukoulutuksia vähintään 100 osallistujalle ja erilaisia työnantajatapaamisia. Työtä etsimässä – hanke päättyi hyviin tuloksiin ja tavoitteet ylitettiin erinomaisesti. Hankkeen työntekijät antoivat henkilökohtaista uraohjausta 3 vuoden aikana 201 asiakkaalle, järjestivät 37 työnhakua tukevia erilaisia koulutuksia 188 osallistujalle ja 8 työnantajatapaamista. Lisäksi hankkeessa järjestettiin 8 kertaa Nopea työnhaku pop-up tilaisuuksia, joissa annettiin tukea monille maahan muuttaneille työnhakijoille. Hankkeessa tehtiin yhteistyötä monien yhteistyökumppanien kanssa, mutta erityisen tiiviisti Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun ja International House Jyväskylän kanssa. 

Hankkeen asiakkaista 63 pääsi avoimille työmarkkinoille, 20 palkkatuella töihin, 66 työkokeiluun, 25 toisen asteen koulutukseen tai oppisopimuskoulutukseen, 25 lyhyt koulutuksiin, 3 korkeakoulutuksiin, 9 ohjautui muualle ja 15 asiakkaan kohdalta asiakkuus keskeytyi.

Hankkeen uraohjaajat Mohammad Ghadiri ja Jutta Kritz-Huhtanen kiittävät kaikkia asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan luottamuksesta ja yhteistyöstä hankevuosien aikana 1.1.2022 – 30.9.2024! <3  

Hankkeen loppuraportti julkaistaan sekä KYTin että PYR:n nettisivuille 30.9.2024. 

www.kyt.fi

www.paremminyhdessa.org

Jutta ja Mohammad

Kuva: Helmi Heimonen

Oheisessa kuvassa näkyvät tulokset eri hankevuosilta.